Смачні та корисні десерти на основі протеїну
Всі ми любимо десерти, але знаємо, як це відіб’ється на нашій фігурі. Якщо хочеться чогось солоденького і смачненького варто спробувати приготувати в домашніх умовах корисні солодощі без шкоди для фігури. Протеїнові десерти забезпечують відчуття ситості, знижують апетит і можуть бути інгредієнтом для приготування кексів, млинців, желе, а не просто протеїновим коктейлів, які все ж з часом набридають.
На сніданок можна приготувати протеїнові млинці. Це не тільки смачно і корисно, але і дуже економить час, якого вранці так не вистачає.
Також є й інші рецепти смачних і корисних десертів.
Ванільна панакота
- 10 г швидко розчинного желатину
- 1 мірна ложка (28 г) протеїну ANS протеїну Diablo Protein US ванільне морозиво
- Склянка молока
½ склянки молока підігріти, розвести желатин, остудити. Другу половину молока за допомогою міксера змішати з протеїном і вилити туди розчин желатину, продовжуючи збивати хвилин 5. Вилити в форму і поставити в холодильник. Також можна приготувати панакота з іншими смаками, Використовуючи при цьому протеїни з різними смаками, наприклад, ANS протеїн Diablo Protein US карамель-маккіато; ANS протеїн Diablo Protein US чорниця-гранат; ANS протеїн Diablo Protein US шоколадний Брауні.
Млинці зі смаком карамелі
- 40 мл. молока
- 1 мірна ложка протеїну (ANS протеїн Diablo Protein US карамель-маккіато)
Змішайте в шейкері 40 мл молока і 1 порцію сухої суміші. Якщо суміш виходить занадто рідкою, ще додайте протеїну. Отриману масу розділити на кілька рівних порцій (з однієї порції сухої суміші виходить 2-3 млинця). Вилийте одну з приготованих порцій на попередньо розігріту сковорідку. Посмажте протягом 40-60 секунд, потім Переверніть на іншу сторону і також посмажте протягом 40-60 секунд. Подавати млинці можна з йогуртом, фруктами або ягодами (наприклад, ягоди годжі будуть відмінним доповненням до млинців, як джерело вітамінів і мікроелементів).
Протеїнове печиво
- 50 г сироватковому протеїну (ANS ізолят сироватковому протеїну N-ISO 100% Hydrolyzed печиво і крем або з іншими смаками)
- 400 г нежирного сиру
- 2 яйця
- 2 столових ложки борошна
- 1 столова ложка вівсяних або пшеничних висівок
- 2-3 столових ложки какао
- Сорбіт або фруктоза (замінник цукру) — за смаком
Збиваємо всі інгредієнти до однорідної маси. Цукрозамінник попередньо розчиняємо в столовій ложці окропу і відправляємо туди ж. На деко, застелене пергаментним папером, викладаємо печиво і випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Печиво має вийти трохи хрусткими зовні, але м’яким всередині.
Фруктове морозиво
Зазвичай морозиво не зустрінеш в раціоні тих, хто худнуть через його високий показник жирності, але фруктове морозиво з сироватковим протеїном можна їсти навіть тим, хто на строгій дієті, адже в ньому практично немає жирів і для його приготування потрібно всього 3 інгредієнта:
- 100 гр. протеїну (наприклад, ANS протеїн Diablo Protein US чорниця-гранат)
- 170 гр. 2% грецького йогурту
- 1 ст. л. перетертої апельсинової цедри
Всі складові змішуються в блендері, потім переливаються в пластиковий контейнер і ставляться в морозилку на 30-40 хвилин. Після цього дістаємо контейнер і збиваємо отриману масу ложкою або виделкою, щоб розбити лід, що утворився. Повертаємо контейнер в морозилку і чекаємо ще годину — тепер по консистенції маса повинна нагадувати вершкове морозиво. Перемішайте її ще разок і смачного!
Шоколадний брауні
- 60 гр. какао
- 240 мл молока
- ¼ чашка борошна
- 2 сирих яєчних білка
- ½ чашка шоколадного протеїну (ANS протеїн Diablo Protein US шоколадний Брауні)
Змішати в блендері всі інгредієнти. Розлити суміш по формах для випічки. Поставити в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин, до появи хрусткої скоринки. Усередині брауні повинен бути вологим, це можна перевірити, акуратно проткнув його зубочисткою.
Смачного!
Читайте наші статті:
Як правильно доглядати на ногами?