Проблеми зі шлунком під час вагітності?

Харчування під час вагітності

Майже кожна майбутня мама стикалася з таким не приємним станом, як нудота, печія, підвищене газоутворення або запор. А останню проблему відчувала хоча б раз кожна вагітна жінка.

Проблеми ШКТ трапляються у всіх вагітних жінок. Але у одних – це тимчасова проблема, викликана закономірними змінами в організмі, а у інших – постійна. В обох випадках організму потрібна допомога.

Запор може з’являється протягом всієї вагітності, а може виникнути тільки в другій половині. Все залежить від стану шлунково-кишкового тракту жінки до вагітності і особливостей її протікання.

Причини запору.

Запори можуть бути обумовлені загальними факторами (порушення балансу мікрофлори, загальний збій в роботі шлунково-кишкового тракту, погане харчування з малою кількістю рослинної клітковини і рідини) і специфічними, властивими тільки вагітним жінкам.

Як лікувати?

  • Лікування закрепів має бути комплексним. В першу чергу, лікарі рекомендують відкоригувати образ життя.
  • Підтримуйте здоров’я всіх органів шлунково-кишкового тракту. Ще до вагітності потрібно провести лікування проблем, які у вас є (гастрит, коліт, холецистит), а також разом з лікарем-гастроентерологом продумати відповідне лікування на час виношування в разі загострення хронічних захворювань.
  • Правильно харчуйтеся з достатньою кількістю рослинної клітковини: овочів, ягід, фруктів, кисломолочних продуктів.
  • Пийте достатню кількість рідини.
  • При запорах у вагітних рекомендовані натуральні препарати на основі лактулози, такі як Лактусан сироп. Лактулоза м’яко стимулює роботу кишечника, відновлює роботу кишечника, відновлює баланс мікрофлори, усуває токсини в кишечнику.

Лактусан — біологічно активна добавка (БАД), заліза та ін.

Стимулює ріст корисної мікрофлори і відновлює власну мікрофлору в товстій кишці, захищає корисну мікрофлору кишечника від дії антибіотиків, пригнічує патогенну мікрофлору, скорочує потрапляння в організм токсинів, звільняє від хронічних закрепів. Застосовується при кишкових дисбактеріозах, хронічних запорах (в т.ч. у вагітних), колітах, алергічних захворюваннях; для активізації імунної системи кишечника.

  • Усунення запору натуральними засобами, такими як насіння Льону звичайного, допоможе полегшити стан надовго і без шкоди для мами та малюка!

Насіння льону є неперевершеним спеціальним дієтичним продуктом харчування, що володіє унікальними властивостями.

Воно використовуються як смачна і цінна дієтична добавка при приготуванні всіляких холодних страв, будь-яких фруктових і овочевих салатів, капусти, вінегретів і соусів. Лляні насіння можна додавати в будь-які готові каші, в картопляне пюре, в готові перші і другі страви. Дуже смачно і корисно змішувати з сиром і зеленню, зі сметаною і майонезом. Насіння льону можна вживати разом з молоком, йогуртом і кефіром. Насіння льону корисно додавати в борошняні вироби при випічці, як замінник яєць або масла. Додавання насіння льону в зазначені страви не змінює технологію їх приготування, а лише покращує якість цих страв і збільшує їх харчову цінність.

Вагітним жінкам дуже корисні фрукти і овочі, тому що вони багаті вітамінами і мінералами, а також клітковиною. Якщо на вулиці літо або осінь, тоді жінка може задовольнятися достатком фруктів і ягід. Але якщо період вагітності припав на пізню осінь або зиму, тоді потрібно задовольнятися малим — яблуками і грушами, які зберігаються дуже довго. Якщо хочеться чогось більш екзотичного спробуйте хурму та гранати.

Також рекомендуємо вживати вітаміни для вагітних, які наситять організм всіма необхідними елементами та допоможуть його нормальному функціонуванню.

 

Читайте наші статті:

Варикоз більше не проблема

Зимовий догляд за шкірою

Факти про каву, яких ви не знали

Здорове волосся — залог успіху