Трави проти лихоманки і спеки
При деяких захворюваннях дуже сильно підвищується температура. Якщо вона не перевищує 38°С, то збивати її не варто. В іншому випадку, особливо при помітному погіршенні самопочуття, потрібні жарознижуючі. ГРВІ — це, як ви знаєте, більш наукова назва застуди, що супроводжується нежиттю, кашлем, головним болем і, звичайно ж, високою температурою. Збудниками захворювання можуть стати стафілококова або стрептококова інфекції, постійно присутні в носоглотці, а також різноманітні віруси.
Конюшина лучна
• При застуді з жаром. 2 ст. л. подрібнених свіжих квіток конюшини залийте 1 ст. окропу, настоюйте годину, процідіть.
Приймайте теплий настій по 1/4 склянки за 20 хв. до їди 4 рази на день.
Малина
• При застуді з лихоманкою і жаром. 2 ст. л. подрібнених пагонів або свіжого листя малини залийте 2 ст. окропу, настоюйте 2-3 ч., процідіть.
Приймайте теплий настій по 1/2 склянки за півгодини до їди або між прийомами їжі 3-4 рази на день. • 3 ст. л. свіжих плодів малини залийте 2 ст. окропу, настоюйте півгодини, процідіть. Приймайте гарячий настій по 1 ст. 2-3 рази в день. Можете використовувати малиновий чай.
Липа серцелиста
• При застуді з жаром. 3 ст. л. свіжих квіток липи залити 2 ст. окропу, варити на слабкому вогні 5 хвилин, процідіть. Пийте гарячий відвар по 1 ст. перед сном. Цим же відваром можна полоскати горло при ангіні, фарингіті, тонзиліті.
Ожина сиза
• При застуді, лихоманці. 2-3 ст. л. подрібнених молодих свіжих листя ожини залийте 2 ст. окропу, варити на слабкому вогні 3-5 хвилин, настоюйте годину, процідіть.
Приймайте відвар по 1/2 склянки за півгодини до їди 3 рази в день.
Лопух великий
• При застуді з лихоманкою і жаром. 2 ст. л. подрібнених свіжих кореневищ лопуха залийте 2 ст. окропу, настоюйте 2 ч., процідіть.
Приймайте гарячий настій по 1/2 склянки за півгодини до їди 3-4 рази в день. Його ж використовуйте для полоскання горла кілька разів в день.
Читайте наші статті:
Гіалуронова кислота чарівний магніт
Пружна і еластична шкіра – що важливо враховувати