Робимо ранкову каву корисною!

Користь грибних екстрактів

Вченими доведено — щоб попередити і лікувати захворювання, для початку необхідно нормалізувати обмінні процеси в організмі. Величезну роль в цьому відіграє їжа, а саме, повноцінний, збалансований раціон, що містить вітаміни, мінерали, ферменти, харчові волокна і т.д. Однак в продуктах, які лежать на прилавках магазинів, немає достатньої кількості корисних речовин. Цю проблему допоможуть вирішити дієтичні добавки, які містять компоненти природного походження.

До дієтичних добавок відносять вітамінні, вітамінно-мінеральні комплекси, трав’яні збори. Вони можуть випускатися у формі таблеток, порошків, саше, настоїв, капель, капсул та ін. Їх приймають разом з їжею або ж додають до їжі в межах фізіологічних норм. Дієтичні добавки містять різні суміші або речовини, такі як вуглеводи, їстівні масла, амінокислоти, протеїн, екстракти тварин, рослинних матеріалів.

Так сучасні дієтологи рекомендують додавати в каву, в якості антиоксиданту, грибні екстракти. Дослідження в журналі Food Chemistry підтвердило, що деякі види грибів містять велику кількість глутатіону, який ефективно бореться з вільними радикалами.

Американська компанія Four Sigmatic вже розробила напій, що містить суміш мелених бобів кави з грибними екстрактами, і рекламують його як енергетичний напій. Він ефективно піднімає імунітет і регулює рівень цукру в крові. Грибна кава не являє собою нічого складного, ви можете приготувати її самостійно.

Можна просто додавати екстракти грибів до вашої ранкової чашки кави або, навіть, чаю. Цим самим ви збагатите напій корисними компонентами. Всі екстракти грибів мають загальнозміцнюючу, імуномоделюючу, радіопротекторну дію, і крім цього у кожного з них є свої особливі властивості. Наприклад, екстракт маітаке регулює рівень цукру в крові, допомагає знизити вагу; чага (березовий гриб) – нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, екстракт кордицепса є природним антибіотиком, додаючи його в каву, ви активізуєте захисні сили організму; екстракт шиітаке і рейши (є грибами молодості і довголіття в Китаї) – вони поліпшують ваше самопочуття і допомагають знизити рівень холестерину в організмі. Покращити потенцію допоможе екстракт гриба веселки, а для тих, хто багато працює за комп’ютером рекомендується додавати в каву екстракт лисичок (для поліпшення зору). Не менш цінними є екстракти агарика (сприяє нормалізації функціонування лімфатичної системи і виведенню продуктів метаболізму), трутовика (відновленню функцій печінки і жовчовивідних шляхів), геріціума (рекомендується при виразці та гастритах), трамети (шкірні захворювання).

Екстракти грибів слід додавати в каву краплями, згідно з інструкцією, при цьому не рекомендується перевищуючи дозу, вказану на упаковці. Перед вживанням будь-якої дієтичної добавки слід порадитися зі своїм лікарем.

 

Читайте наші статті:

Зберігаємо здоров’я щитовидки

Саме час для детоксу!

Годування грудьми, що потрібно знати?

Що порушує наш метаболізм?