Користь баклажана

баклажан, польза баклажанов

Влітку на нашому столі чимало фруктів і овочів, що дуже корисно для здоров’я. Адже багато з них містять цілу природну аптеку. Приміром, баклажани завдяки своєму унікальному хімічному складу знижують рівень холестерину в крові, в м’якоті їх плодів міститься велика кількість калію, який нормалізує водний обмін в організмі, поліпшує роботу серцевого м’яза. У баклажанах до 6% вуглеводів, 1,5% клітковини, а зовсім мало жирів — 0,1%. Крім того, цей овоч містить органічні кислоти та вітаміни групи В, С, РР, каротин. Баклажани дуже корисні для хворих подагрою, вони нормалізують — пидный і водно-сольовий обмін, виводять солі сечової кислоти. При серцево-судинних захворюваннях, атеросклерозі знижують набряклість, покращують стан судин за рахунок зниження холестерину, нормалізують роботу нирок і печінки, допомагають позбутися від запорів, покращують виділення жовчі, нормалізують мікрофлору кишечника. Для того, щоб не було проблем з кишечником, в сезон в день бажано з’їдати до 0,5 кг баклажанів. Завдяки низькій калорійності їх можна сміливо включати в меню тим, хто хоче позбутися зайвої ваги. А з зелених чашелістників приготуйте відвар, який можна використовувати при отруєнні алкоголем, грибами або ягодами. 5 ст. л. сухих «чашок» залити 1 л окропу, потримати на малому вогні 15-20 хвилин, настояти 30 хвилин. Пити теплим по 1 /4 склянки три рази в день за 15 хвилин до їжі, нічим не запиваючи, до повного лікування.

 

Читайте наші статті:

«Густа кров»

Плавання: кому воно корисно

Користь яблук для здоров’я

Як уникнути стресових ситуацій та мінімізувати їх шкоду

Жіночий журнал