Льон для організму

Різні види зернових зараз можна зустріти всюди. Вони присутні в злакових сумішах, салатних приправ, їх додають у хліб, випічку і навіть соуси. Особливою популярністю користується також відвар льону. Спробуємо разом розібратися: як заварювати льон і чи варто його вживати всім і кожному. Важливо пам’ятати, що не всі зернові однаково корисні або хороші для організму. Хоча, якщо навчитися правильно заварювати льон, від його регулярного прийому біди точно не буде.

Як заварити насіння льону для схуднення

Льон справляє ефект огортання на слизову шлунку, очищає її від шлаків і стимулює моторику шлунку. Приймати відвар льону для шлунку слід перед прийомом їжі, щоб полегшити її перетравлювання. Щоб приготувати відвар необхідно заварити лляне насіння на відкритому вогні. Можна звичайно залити зерно водою і підігріти в мікрохвильовці, але краще, щоб воно кілька хвилин покипіло.

Заварене насіння льону користуються великою популярністю серед тих, хто планує схуднути. Воно багате на клітковину, швидко створює відчуття ситості в шлунку і допомагає зменшить обсяг споживаних порцій. Льон містить вітаміни А, В1, В2, В3, В6, В9, цинк, кальцій, фосфор і магній. Він покращує обмін речовин і надає загально зміцнювальної дії на організм.

Як заварити насіння льону для лікування шлунку

Цінність зерен для шлунку в особливому слизу, який вони виділяють при правильно запарюванні. Необхідно залити 1 чайну ложку продукту склянкою крутого окропу і розмішувати не менше півгодини. Потім процідити і відокремити слиз від решти вмісту. Лляний відвар п’ють за півгодини до їжі, розділивши на три порції.

Лляне насіння приймають при:

  • захворюваннях шлунка
  • надлишковій масі тіла
  • цукровому діабеті
  • проблемах в роботі сечостатевої системи

Швидка допомога при гастриті

Існує ряд протипоказання до прийому запареного льону. Його категорично не рекомендують приймати в стадії гострого запалення кишечника, проносі і алергії на зернові продукти. Слід з обережністю приймати льон вагітним, діабетикам і людям страждаючим дефіцитом йоду.

Відвар з насіння льону приносить користь тільки при правильному споживанні. Курси прийому повинні бути від декількох тижнів до місяця, а денна норма прийому препарату не більше 30 грамів. Рецепт приготування відвару простий і вимагає лише методичності і ретельності перемішування зерен з окропом.

Пити запарений льон при виразці шлунка можна тільки в стадії ремісії. Важливо щоб настій був якомога більш свіжим, через 24 години після приготування він втрачає свої корисні властивості. Якщо у вас немає часу розмішувати лляні насіння можна просто запарити їх окропом на ніч. Для любителів каш і кисломолочних продуктів рекомендується використовувати наступний рецепт: додати 1-2 чайні ложки насіння в кефір або нейтральний йогурт перед вживанням.