Груша для організму

груша, свойства груши, полезность груши

Деякі бояться їсти солодку і ароматну грушу, вважаючи її дуже калорійною. А адже в цьому фрукті всього 42 калорії на 100 г продукту. А за змістом корисних речовин цей продукт просто незамінний — він містить вітаміни С, B1, PP, провітамін А, ферменти, клітковину, пектини, ферменти і флавоноїди. Деякі сорти груш багаті йодом, а за вмістом фолієвої кислоти вона і зовсім рекордсмен. При цьому фрукт дуже смачний і солодкий, хоча цукру в ньому менше, ніж у яблуках. Груша дуже корисна вагітним і годуючим матерям, а також сердечникам. Крім усього іншого, вона містить багато калію, знижує тиск. Свіжа груша, з’їдена натщесерце, закріплює і «підмітає» шлунково-кишковий тракт. При холециститі з ранку корисно з’їдати 2 фрукта, і це позбавляє від болю і печії. Ефірні масла і вітаміни в груші підвищують настрій, бадьорять і дають сили і енергію. Груша зміцнює судини, а її сік і відвари містять антибіотик арбутин, що бореться з хвороботворними бактеріями.

 

Читайте наші статті:

Користь баклажана

Користь яблук для здоров’я

Весняний авітаміноз: необхідні вітаміни

Правильне харчування підвищить імунітет

Жіночий журнал