Засмітився організм

Засмітився організм

В ПОЛОНІ поганої екології

Давно написані стоси томів про те, що нинішній стан навколишнього середовища згубно для нашого здоров'я - організм трохи не щогодини засмічується. Чим саме - про це нижче. НЕБЕЗПЕКА З УСІХ БОКІВ Будь-якої людини насторожує і навіть лякає достовірна інформація про те, що ми їмо, чим дихаємо, але, незважаючи на це, щодня ми змушені виходити з дому, щоб придбати на ринку, магазині) продукти, покладаючись на сумлінність виробників. Тим більше що у небагатьох із нас є можливість вирощувати на власних заміських ділянках хоча б овочі і фрукти. При цьому все одно залишається потреба в хлібі, м'ясі, молоці, а в них, як відомо, може бути все, що завгодно - будь-яка «хімія». ЩО ТАКЕ ШЛАКИ Це той сміття, який надійно осів у нас. Причому саме зі шлаками організм не може впоратися сам. Мало кому невідомо, що зашлакованість - це матеріальна причина всіх хвороб. Речовини, що утворюють шлаки, з'являються в організмі в силу яких зовнішніх або внутрішніх причин в процесі обміну речовин. Такий процес утворення відходів естествен і сам по собі не небезпечний. Небезпека виникає, коли небажаних хімічних речовин дуже багато, і їм немає виходу. А це вже наша провина. ОБЕРЕЖНО: НІТРАТИ Потрапляння великої кількості нітратів в організм небезпечно тим, що в ньому утворюються особливо шкідливі сполуки. Наприклад, в продуктах харчування (у процесі їх кулінарної обробки), а також усередині нашого організму постійно відбуваються хімічні реакції, в результаті яких з'являються шкідливі речовини. Вони можуть мати канцерогенну дію і сприяти мутації генів - зовсім погано. ФАКТОРИ РИЗИКУ Не сьогодні відомо, що основним джерелом нітратів для людини є буряк, картопля, морква і капуста. Саме з ними в організм потрапляє близько 70% добової кількості нітратів. З питною водою -приблизно 20%. Решта розподіляється на продукти тваринного походження, в основному, на молоко. При цьому концентрація нітратів, наприклад, у коров'ячому молоці може становити 5-50 мг/л, а в грудному - 0,2-40 мг/л. Це багато. І чи не є добре. Що стосується ковбас та іншої м'ясної продукції, а також твердих сирів, вони теж рясно «приправлені» нітратами і нітритами, з-за яких виглядають більш апетитно, а головне -довше зберігаються. ТРИВОЖНІ СИМПТОМИ Підвищені дози нітратів можуть викликати не тільки серйозні отруєння, але навіть вести до смерті. Визначити, чи не потрапив в організм отрута нескладно. Через 4-6 годин з'являються нудота, задишка, посиніння шкірних покривів і діарея. Одночасно відчувається загальна слабкість, запаморочення, болі в потилиці, прискорене серцебиття. Вживання протягом довгого часу їжі і води з високим вмістом нітратів викликає також алергію, порушення діяльності щитовидної залози, призводить до виникнення численних хвороб в результаті порушення обміну речовин, опорно-рухового апарату і нервової системи. Загалом, будьте напоготові. Запідозрили отруєння - до лікаря.

ДОПУСТИМЕ ДОБОВЕ СПОЖИВАННЯ НІТРАТІВ ДЛЯ ЛЮДИНИ НЕ ПОВИННО ПЕРЕВИЩУВАТИ 350-400 МГ НА ДОБУ. ОДНА ТРЕТИНА ЇХ НАДХОДИТЬ З ПИТНОЮ ВОДОЮ І ДВІ ТРЕТИНИ - З ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

ЩО НАКОПИЧУЮТЬ РОСЛИНИ В харчових продуктах рослинного походження фахівці науково-дослідних лабораторій часто виявляють свинець, фтор, миш'як, кадмій, ртуть, марганець, молібден, цинк та інших хімічних «агресорів». Висока концентрація в рослинних продуктах, наприклад, селену, де він накопичується в кількостях до 5000 мг/кг, нерідко є основною причиною хвороби, званої селенових токсикозом, який викликає отруєння людей і масову загибель тварин. Це пояснюється тим, що надходять в організм хімічні елементи засвоюються тільки частково: те, що не усвоилось, починає отруювати всі тканини організму і стає причиною виникнення хвороб. ВСЕ ДОБРЕ В МІРУ Не тільки надлишок хімічних речовин згубно позначається на нашому здоров'ї: недолік корисних мікро - і макроелементів теж губить його. Ось чому в усьому, що стосується раціону, слід дотримуватися баланс. Наприклад: • відсутність в організмі достатньої кількості міді провокує залізодефіцитну анемію та захворювання кісткової системи; • нестача цинку пригнічує процеси росту; • дефіцит йоду провокує ендемічний зоб, а його надлишок послаблює функцію щитовидної залози -найважливішого центру, де відбувається вироблення життєво важливих гормонів.

Зберігати здоров'я в сучасному світі допомагає регулярне чищення організму від токсинів, шлаків і інших небезпечних накопичень. При цьому потрібно збалансувати харчування таким чином, щоб усі корисні мікро - і макроелементи перебували в ідеальному співвідношенні

ЗНАЙТИ І ЗНЕШКОДИТИ Токсини, поволі руйнують наш організм, осідають не на стінках шлунка, печінки або посудинах, які ви намірилися «капітально почистити» домашніми засобами: таблетками, БАДами, цілющими настоями, відварами, або чимось ще. Справа в тому, що всі токсини (як органічні молекули) легко розчиняються в жирах. Отже, вони «осідають» в клітинах і міжклітинному просторі. В цьому випадку навіть школярам повинно бути зрозуміло, що найпростішим способом шкідливі речовини звідти не вивести. Для правильного вирішення потрібно індивідуальне медичне обстеження пацієнта, встановлення причин порушення обміну речовин в організмі і конкретна схема лікування - тільки не самодіяльність із застосуванням сумнівних препаратів. Лише грамотна, послідовна стратегія (починаючи з очищення кишечника, печінки і нирок) допоможе організму «викинути» з своїх тканин і клітин, те, що давно ним відпрацьовано і завдає шкоди. У МЕНЮ ШПИНАТ Шпинат володіє безліччю корисних властивостей. Багатий набір вітамінів, особливо групи В, благотворно діє на нервову систему. А велика кількість вітаміну Е (2,5 мг/100 г) захищає клітини організму від передчасного старіння. Особливо показаний шпинат людям з ослабленим здоров'ям. До речі шпинат має ще й противосклеротическим дією і зміцнює капіляри. А дітям шпинат рекомендується при порушенні росту. Джерело: Спецвипуск «Очистимо організм» 7(75), 2014р

Схожі статті:

  • Як вивести солі з організму?

    Добре розчиняють солі настої з споришу, польового хвоща, гарбузових хвостів, мучниці, шабельника болотного, кавунових кірок. Настій з кавунових кірок — 1 ст. л. свіжих або 1 ч. л. сухих кавунових...

  • Очищення організму в домашніх умовах

    «ГЕНЕРАЛЬНЕ ПРИБИРАННЯ»-ПРОФІЛАКТИКА ХВОРОБ Так закладено природою: у кожному з нас з часом накопичуються продукти переробки метаболізму (шлаки і токсини, які негативно впливають на органи і сист...

  • Очищаємо організм після зими

    У нашому кліматі ми просто не можемо обійтися взимку без тваринних білків і жирів (м'яса, сала й масла), а також легко засвоюваних вуглеводів - цукру, варення, випічки і макаронів. Так ми за зиму...

  • Сорбенти для очищення організму

    Сорбенти - це речовини, які поглинають та втримують різні сполуки, в основному розчинені у воді. Завдяки цій властивості вони широко застосовуються в медицині для очищення організму від токсинів....

  • Правила для загартовування організму

    протягом всієї історії людина вважав, що вода володіє цілющими властивостями, допомагає зміцнити, зберегти здоров'я і впоратися з недугами. І не дивно, що така лікувальна процедура, як обливання,...