Очищаємо організм після зими

зима

У нашому кліматі ми просто не можемо обійтися взимку без тваринних білків і жирів (м’яса, сала й масла), а також легко засвоюваних вуглеводів – цукру, варення, випічки і макаронів. Так ми за зиму не тільки набираємо вагу, але і забруднюємо організм шлаками – зовсім не корисними кінцевими продуктами травлення. Ми, зрозуміло, не ескімоси і не чукчі, які довгої полярної взимку харчуються переважно жирами, а вітаміни споживають з кров’ю та сирим м’ясом оленів, яке досить легко прожувати і засвоїти. Харчування тваринними жирами, м’ясом і рибою залишає в організмі багато токсичних шлаків (просто отрут) і вільних радикалів, які при взаємодії з іншими молекулами теж можуть утворювати токсичні сполуки. З настанням весняного тепла потрібно обов’язково змінювати раціон харчування і частіше вживати продукти, які добре очищують організм від залишків шкідливої їжі і токсинів. Наш організм – свого роду біохімічний реактор з фільтром на виході. Кожен день він переробляє велику кількість їжі і перетворює її в калорії для тепла і будівельний матеріал для оновлення тканин. При харчуванні м’ясом і тваринами жирами шкідливі речовини затримуються в нашому організмі і, накопичуючись день за днем, поступово засмічують «фільтр». Це призводить до порушення його функцій і життєво важливих систем, і може спричинити різні захворювання. Православний Великий піст у давнину як не можна краще сприяв очищенню організму від шлаків, але цієї традиції дотримуються сьогодні небагато. На щастя, існують продукти-«чистильники», які при розумному вживанні здійснюють «генеральне прибирання» нашого організму. Перерахуємо лише деякі з них. ЧАСНИК – доступний всім і кожному. Правда, у дам і молоді він не в честі з-за різкого запаху, але його можна їсти і на ніч, щоб до ранку ніякого запаху не залишилося. Часник має властивість стимулювати секрецію біологічно активного селену і сірки – двох дуже важливих компонентів для процесу діток-сикации. Крім того, часник містить 38 антибактеріальних, антипаразитных і протигрибкових компонентів, що дозволить не тільки вивести харчові токсини, але й усунути негативні наслідки їх вживання. До речі, навесні з’являється у продажу «ведмежий часник» – черемша. Вона володіє схожими властивостями, тільки ще більш цілюща. Варто лише нагадати, що при колітах та інших виразках кишечника ні часником, ні черемшею надто захоплюватися не можна. ЗЕЛЕНЬ недарма споконвіку додають в їжу, адже вона не тільки прикрашає страву, але і сприяє травленню. Петрушка, шпинат, кріп, кінза і будь-які салати відмінно справляються з очищенням травної системи. У них є хлорофіл, який перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій, а також рослинна клітковина, яка допоможе зв’язувати токсини та виводити їх з організму природним чином. ЦИТРУСОВІ – не просто ласощі, але й ліки. Починайте свій день з апельсина, і ваш організм скаже вам спасибі. Лимоном і лаймом можна приправляти рибу і салати. Вітамін С, яким багаті цитрусові, офіційно визнаний вченими одним з найважливіших вітамінів, які беруть участь у детоксикації організму. Але не потрібно забувати, що отримувати його краще не з таблеток, а з натуральних продуктів – регулярно і в чималих кількостях. З фруктів, крім цитрусових, навесні підійде для очищення організму, наприклад, авокадо. ОВОЧІ споживаємо тільки свіжі, хоча навесні вони найдорожчі. Але не нехтуйте і замороженими овочами – брокколі, брюссельської капустою, білокачанної, кольоровий, спаржею. Набагато дешевше цибулю, буряк і моркву. Якщо цих продуктів буде достатня кількість у вашому раціоні, шлунково-кишковий тракт буде працювати як годинник і позбавить ваш організм від непотрібного баласту в обміні речовин. МОРСЬКА КАПУСТА багата альгинатами – природними энтеросорбентами,здатними зв’язувати і виводити з організму радіонукліди, токсини, бактерії, солі важких металів, надлишки холестерину. Тому морська капуста (ламінарія) один з кращих засобів-«чистильників» нашого організму. До того ж вона володіє лужним ефектом, що благотворно впливає на імунітет і на стан здоров’я в цілому, оскільки більшість з нас сьогодні їсть багато закисляющих організм продуктів. Салати ранньою весною корисніше всього заправляти оливковою олією. Ну і найприємніші з очищення організму – насіння гарбуза і соняшника, будь-які горіхи (за винятком арахісу). Чай краще пити зелений або будь фіточай, але чай з трав, за винятком іван-чаю (зніту), можна пити тільки один місяць, щоб уникнути небажаних наслідків.

Вітамін С

Иван-чай 50г

Фиточай Organic Herbs Фемофит 1 

Фиточай Organic Herbs Фемофит  2

Фиточай Organic Herbs Стевия 50г

Фиточай Organic Herbs Череда 50г

Капли Organic Herbs Копеечник 50мл

Фиточай Organic Herbs Пижма 50г

Фиточай Organic Herbs Копеечник 30г

Читайте наші статті:

Достатньо в організмі кальцію?

Набряк суглоба

Монастирський збір

Весняний авітаміноз: необхідні вітаміни