Лимонник китайський

Лимонник китайський — рослина невибаглива, і в останні роки завоювало популярність серед дачників. Причому не тільки на Далекому Сході, де він ріс завжди, але й в інших регіонах. Китайці, корейці, японці завжди знали про лікувальні властивості цієї рослини, використовували його і в кулінарії — для приготування напоїв, у тому числі вина, і десертів. Солодко-кислі ягоди з дрібними насінням багаті цукрами, органічними кислотами, вітаміном С, жирами і ефірними маслами, а в корі міститься хінін.

лиммоник, застосування лимпонника, властивості лимонника

Властивості лимонника китайського

Основна дія ягід лимонника — тонізуючий. Він стимулює роботу нервової системи і головного мозку, підвищує працездатність і витривалість, допомагає організму адаптуватися до несприятливих умов навколишнього середовища, покращує живлення і газообмін у клітках. При цьому він не перевантажує і не виснажує нервову систему, як багато хто інші тонізуючі речовини. Позитивно діє також на зір, особливо сутінкове.

Застосування лимонника китайського

Кора рослини використовується у вигляді відварів як вітамінний і протицинговий засіб. Раніше воно рятувало від авітамінозу у важкі весняні місяці, коли закінчувалися запаси ягід і овочів.

Лимонник Еспрессо капсули №10

Настій лимоннику китайського

найпростіше тонізуючий засіб — настій ягід. 1 ст. л. сухих або свіжих плодів залити склянкою окропу, настоювати 2 години, процідити. Пити по 2 ст. л. перед їжею 4 рази на день.

Настоянка лимонника китайського

Для тривалого зберігання краще приготувати настоянку. Ягоди залити 70%-ным спиртом в пропорції 1:3, настояти добу. Можна не проціджувати. Приймати по 20 — 30 крапель з водою перед їдою або через 4 години після їжі 3 рази на день.

Ванна з кори лимонника китайського

При шкірних проблемах — дерматиті, подразненнях, кропив’янці — робиться ванна з кори лимонника. Стакан сухої корэы залити 2 л води, кип’ятити 10 хвилин, остудити, процідити і перелити в ванну. Приймати протягом 15 хвилин. Курс — 10 ванн.

Напої і десерти з китайським лимонником

З лимонником можна також приготувати багато смачних напоїв та десертів. Наприклад, джем. Ягоди вимити, перебрати, опустити на 3 хвилини в киплячу воду, відкинути на сито і протерти, щоб видалити кісточки. В отримане пюре додати цукор, перемішати, варити на повільному вогні до повного його розчинення і розлити по стерилізованим банкам. На 1 кг ягід береться 1,5 кг цукру.

Протипоказання лимонника

Лимонник не рекомендується вживати при високому тиску, тахікардії та аритмії, надмірній нервовій збудливості, епілепсії.

 

Читайте наші статті:

Як підвищити і укріпити імунітет?

Ісландський мох (цетрарія)

Цілющі властивості грибів

Груша для організму

Жіночий журнал
http://vilebrequin.com.ua/