Лассі – напій для дітей і дорослих

лассі

Напій, який давньоіндійська медицина – аюрведа – вважає джерелом здоров’я і сили.Роблять його індійці з йогурту, води і спецій і вживають у великих кількостях у будь-який сезон і в будь-який час доби. Але особливо корисний він після їжі, так як оздоровлює мікрофлору кишечника і активізує травлення. Входять до складу цього напою прянощі покращують обмін речовин і посилюють захисні сили організму, нормалізують роботу внутрішніх органів і систем. Приготувати лассі дуже просто, роблять це протягом декількох хвилин: в міксер вливають 3 ст. л. гарячої води, додають по одній чверті чайної ложки кардамону, мускатного горіха, щіпку шафрану. Змішують протягом 10 секунд, потім вливають 2 чашки звичайного йогурту, кисляку або ряжанки, 2 чашки холодної кип’яченої води, сік 1/2 лимона і 2 ст. л. цукру, перемішують до однорідної маси. Виходить 4 порції чудового напою, який потрібно зберігати в холодильнику. Індійці також готують його з додаванням різних фруктів, і фруктовий лассі – дуже ситний напій. Його дуже люблять діти, навіть ті, хто відмовляється пити звичайний кефір або ряжанку. Рецепт 1 банан або 1 манго, 1 склянка полуниці або нарізаного ананаса, 1 склянку несолодкого йогурту, 50 мл молока, 1/3 ч. л. меленого кардамону і кориці, 1 ст. л. меду. Всі інгредієнти ретельно змішують у блендері, переливають у склянку з соломинкою. Влітку в готовий лассі можна додати кілька кубиків льоду, виходить прекрасний охолоджуючий напій.

Читайте наші статті:

Достатньо в організмі кальцію?

Набряк суглоба

Монастирський збір

Весняний авітаміноз: необхідні вітаміни