Яйцо

Шкаралупа курячих яєць – цінний продукт, який більшість з нас легковажно викидає. У її складі багато мікроелементів близько 93% кальцію, магнію солі кремнію, натрію, калію, фосфору, заліза, сірки, алюмінію, кобальту, марганцю та інших мікроелементів. Але найцінніше в ній те, що кальцій з яєць засвоюється легше, ніж Бади і препарати кальцію, правда для цього порошок шкаралупи потрібно заливати соком лимона. При болях у шлунку і печії: посмажте на сковорідці без масла) трохи шкаралупи до коричневого кольору, подрібніть її і приймайте по 0,5 ч. л. (в цьому випадку без лимонного соку) 1 раз в день. Карбонат кальцію нейтралізує надлишок соляної кислоти в шлунку, і біль пройде. Для загоєння переломів кісток і зміцнення кісток: приймайте по 0,5 ч. л. порошку шкаралупи, додаючи до неї кілька крапель соку лимона і 1 краплю аптечного вітаміну D для кращого засвоєння кальцію, 3 рази на день за 15 хв до їди.

Перед прийомом яєчної шкаралупи

Сирі яйця (без бруду і посліду на них) чисто вимийте з милом і обшпарте окропом. Потім вилийте вміст яєць, розламайте шкаралупу, обов’язково видаліть внутрішню плівку і висушіть на батареї або в духовці при слабкому нагріванні, зберігайте в скляній банці з кришкою. Потім подрібніть в ступці або кавомолці. Моя порада: про запас багато шкаралупи не подрібнюйте, так як порошок шкаралупи при зберіганні набуває неприємний смак.

Кальцієва вода

Кому не дуже приємно вживати порошок скорлупок, може приготувати собі та своїй родині кальцієву воду, особливо якщо у вашій місцевості м’яка вода, тобто містить мало солей кальцію. Для цього шкаралупу від 2-3 відварених яєць очистіть від внутрішньої плівки, подрібніть і залийте 2-3 л відфільтрованої сирої води. Через кілька годин кальцієва вода готова. Її можна вживати як звичайну воду, варити на ній суп, готувати чай і просто використовувати для пиття, давати пити дітям і купати в такій воді малюків. Від водопровідної води вона відрізняється більшою концентрацією солей кальцію, тобто вода більш лужна, що сприяє нормалізації кислотно-лужної рівноваги в нашому організмі. Відливаючи 1 ст. води з банки, відразу доливайте стільки ж фільтрованої води. Через 1,5-2 тижні замініть шкаралупу нової.

Протипоказання до застосування яєчної шкаралупи

Надмірне вживання кальцію підвищує згортання крові, що небезпечно при тромбофлебіті і тромбозах, також надмірний кальцій може відкладатися в суглобах у вигляді різноманітних нерозчинних солей, утворюючи пісок або камені в нирках, сечовому і жовчному міхурах.