Яєчна шкаралупа -джерело кальцію відмінний

Яєчна шкаралупа -джерело кальцію відмінний

чи Знаєте ви, що яєчна шкаралупа — це безцінне джерело наиполезнейших речовин для людини. Взагалі це дивовижна річ - яєчна шкаралупа! Почнемо з того, що найчастіше порушення обміну речовин починається саме із-за нестачі кальцію. А вже звідси виникає викривлення хребта, неправильний ріст зубів у дітей, а також крихкість кісток у літніх людей. До цього ж можна додати недокрів'я, часті простудні захворювання, алергії - всі ці неприємності виникають із-за неправильного кальцієвого обміну. І що характерно: в медицині недолік кальцію намагаються компенсувати, застосовуючи препарати з хлористим кальцієм, який організм засвоює дуже слабо.

А ось шкаралупа курячих яєць на 90% складається з карбонату кальцію, який прекрасно засвоюється. А в якості бонусу ми отримуємо ще і мідь, фтор, залізо, фосфор, сірку, цинк, кремній — мікроелементи, які вкрай необхідні організму. Існує думка, що з-за шкаралупи можна заразитися якою-небудь хворобою. Насправді, це не так. Зараження може викликати шкаралупа качиних яєць, але не курячих. Про користь шкаралупи курячих яєць заговорили вже й лікарі. Наприклад, угорський доктор Кромпехер писав, що вживання яєчної шкаралупи обов'язково для вагітних, дуже корисна для дітей від 1 до 6 років, хороша в підлітковому і молодому віці (19-20 років), а крім цього, вживати товчену шкаралупу потрібно і дорослим - двічі в рік, курсами, щоб уникнути хвороб хребта, карієсу і остеопорозу. Як же потрібно вживати яєчну шкаралупу, щоб витягти з неї максимум користі? Спочатку ретельно вимийте яйце теплою водою з милом, гарненько промийте його. Власне, ось і вся попередня обробка. Якщо шкаралупа потрібна для маленької дитини, її потрібно прокип'ятити п'ять хвилин. Можна брати і шкаралупу яєць, зварених круто, але вона менш активна. Профілактична доза 1,5-3 г щодня, виходячи з віку. Шкаралупу, зняту з яйця, потрібно висушити, звільнити від пленочки і розтерти в ступці в порошок. Можна використовувати кавомолку, але тоді шкаралупа втрачає деякі свої корисні властивості. Є отриманий порошок потрібно вранці разом зі сніданком. Це загальні рекомендації. Тепер давайте розглянемо, як вживається яєчна шкаралупа при різних захворюваннях. Наприклад, діатез алергічного походження. Від цієї проблеми народні цілителі радять зробити наступне: зняти зі звареного круто яйця шкаралупу, очистити її від внутрішньої плівки, підсушити 2-3 години (але не в духовці і не на сонці). Потім шкаралупу потрібно розчавити до стану пудри (саме пудри, а не просто дрібного порошку). Дозування для маляти у віці від 6 місяців до року — кількість порошку на кінчику ножа; дитині у віці від 1 до 3 років дозу подвоїти. У 5-7 років вже можна вживати половину яєчної шкаралупи. Щоб ефект від лікування був краще, порошок, перш ніж його змішати з їжею, можна додати кілька крапель соку лимона. Приймають шкаралупу кожен день, курс лікування — від 1 до декількох місяців. В результаті діатез не тільки зникне, але вже і не з'явиться при вживанні тих продуктів, які раніше викликали реакцію. Болі в шлунку і голодні болі. Цю проблему допоможе вирішити шкаралупа, пожаренная до жовтуватого кольору і перетерта до стану порошку. З'їдати шкаралупу потрібно 1 раз в день до їжі, і так 10 днів поспіль. Ще одне старовинне засіб - яєчна шкаралупа, перетерта в порошок і змішана з виноградним вином. У збірнику народної медицини затверджується, що вона може зупинити пронос. Яєчний порошок застосовують при печії. Неприємні відчуття в шлунку зникають, якщо з'їсти половину чайної ложки яєчного порошку. Їм присипають опіки, після того, як міхур розкривається. А ось цей рецепт з тих, що використовували наші бабусі і дідусі. Щоб вивести камені з нирок і сечового міхура, вони товкли в порошок шкаралупу яйця, з якого тільки що вивівся курча. Приймати цей порошок потрібно щодня з 10 р. І останнє рада по прийому яєчної шкаралупи -спосіб, запропонований Ст. Ст. Караваєвим. Ця людина створив власну систему оздоровлення організму. Так ось, за Караваєву для прийому всередину годиться виключно шкаралупа сирих яєць. Її потрібно цілу годину мити під холодною проточною водою, а потім прожарити. Тримати шкаралупу, заготовлену наперед, можна тільки в скляній банці під кришкою. Використання пластикових пакетів не рекомендується. Є і тонкий нюанс: перш ніж приступити до вживання порошку з шкаралупи, слід звернути увагу на те, яка ніздря у вас краще дихає. Якщо це ліва ніздря, шкаралупу можна приймати, а якщо права, то краще утриматися від прийому. На перший погляд, ці поради можуть здатися безглуздими, але насправді, кожен з них підведена серйозна наукова база. За Короваеву вживати шкаралупу потрібно по столовій ложці щодня, капнувши на неї соком лимона.

П. С. Семенов, р. Самара

Схожі статті:

  • Яєчна шкаралупа. Як приймати

    Шкаралупа курячих яєць - цінний продукт, який більшість з нас легковажно викидає. У її складі близько 93% кальцію, солі кремнію, натрію, калію, магнію, фосфору, заліза, сірки, алюмінію, кобальту,...

  • Їжа — джерело гормонів щастя

    Їжа впливає на вироблення в мозку хімічних речовин, які безпосередньо визначають наш настрій, розумову енергію, вчинки і поведінку. Тому не марно ми всі часто цитуємо влучний вислів відомого фран...

  • Яєчна шкаралупа від діатезу

    Спосіб позбавлення від діатезу. Круте остигле яйце очистити від шкаралупи і з неї ретельно видалити всю плівку, яка знаходиться всередині.Шкаралупу добре висушити, залишивши її в блюдце на 3 годи...

  • Джерело чоловічої сили - у вітамінах

    Бичем чоловіків літнього віку є хронічні запальні процеси в сечовивідних шляхах, простатит і аденома простати. Для профілактики цих захворювань необхідно використовувати вітаміни Е і А, поліненас...

  • Вода - невичерпне джерело життя!

    Вода дарує життя, дає енергію, живить, очищає, оздоровлює. Як справедливо помітив великий російський вчений Дмитро Менделєєв, «крапля води дорожче алмазу». Саме у водному середовищі відбуваються...