Абрикоси. Чим корисні?

Абрикоси. Чим корисні?

В абрикосах дуже багато "внутрішній зміст". Так, наявність у плодах великої кількості калію і заліза обумовлює їх незаперечну лікарську цінність при недокрів'ї і захворюваннях серцево-судинної системи, а також інших проблемах, пов'язаних з дефіцитом калію в організмі. Вчені підрахували, що 100 г свіжих абрикосів впливають на процес кровотворення в нашому організмі така ж благотворний вплив, як 40 мг заліза або 250 г печінки.

Лікування абрикосами

Свіжі плоди рекомендуються для посилення процесів травлення, розрідження мокроти при кашлі, як м'яке проносне при запорах (а ось старечих запорах краще пити без обмежень компот з абрикосів або кураги) і жаждоутоляющего в сильну спеку. До речі, при сонячних опіках в домашніх умовах з м'якоттю абрикосів роблять маски для обличчя. Каротин, нікотинова кислота, вітаміни С, В1, В2, В17, Р та ін, мікроелементи роблять абрикоси незамінним вітамінним продуктом при широкому спектрі захворювань, а також для їх профілактики. Але є і обмеження: свіжі абрикоси не рекомендуються при виразковій хворобі і гострому гастриті, не слід захоплюватися цими помаранчевими плодами при цукровому діабеті і людям з надмірною вагою. Слід знати і те, що свіжі абрикоси можна їсти натщесерце, а також після трудноперевариваемой їжі. Після абрикосів можна пити холодну воду, інакше ризикуєте «засмутити» шлунок.

Кісточки абрикосів

І такий «абрикосовий» факт: кісточки помаранчевих ягід можна використовувати в лікуванні і для профілактики онкозахворювань. У добу для цих цілей рекомендується з'їдати - сім-десять ядер, витягнутих з кісточок. Можна подрібнювати їх та додавати в будь-які страви або змішувати з медом, а краще розжовувати в чистому вигляді і ковтати. Ніна Панін, лікар

Схожі статті:

  • Чим корисні цитрусові

    Фруктова аптека: лікувальні можливості цитрусових Лимон, апельсин, грейпфрут, помело, лайм... Так, сьогодні будь-який ринок може похвалитися фруктовим різноманітністю,дозволити який ще років двад...

  • Корисні рецепти з малиною

    Для профілактики і лікування простудних захворювань: 1.Настій з листя малини: 2 ст. л. сухого подрібненого сировини залити 2 склянками окропу. Настоювати під кришкою 2-3 години, процідити. Пити п...

  • Горобина червона. Корисні властивості

    Горобина червона: для здоров'я ягода прекрасна Про лікувальні властивості червоної горобини знали ще наші далекі-далекі предки. З її допомогою хворі назавжди зцілялися від недокрів'я, ниркових не...

  • Морошка. Корисні властивості

    У народі морошку називають ведмежатником або малинник жовтим через схожість її ягідок з плодами малини. В 100 г ягід морошки міститься денна норма аскорбінової кислоти, необхідна для нормальної р...

  • Перець. Корисні властивості

    Солодкий болгарський перець, особливо червоного кольору, багатий вітаміном С і бета - каротином (прирівнюється до моркви). Завдяки цим своїм якостям він корисний всім, так як посилює регенерацію...